Loading...

A Mount Adventure története

Két híres és igen eredményes magyar mászó – Sárközy András és Singer János – a kilencvenes évek végén elhatározta, hogy új, korszerű sziklamászó képzést indítanak a MOUNTEX túra- és hegymászó üzletlánc égisze alatt. Hamarosan életre hívták a MOUNTEX ADVENTURE hegymászó iskolát. Eleinte csak alapfokú sziklamászó tanfolyamok alkották a képzést, de már a kezdetektől fogva a legmagasabb színvonalon, valódi tapasztalatokra épülő korszerű ismeretek átadásával. A következő áttörés 2006-ban következett be, amikortól – immár Monostori András irányítása alatt – egyre színesedett a képzések palettája. Új, addig Magyarországon nem létező hegymászó tanfolyamok születtek: lavinaismereti tanfolyamok, via ferrata tanfolyamok, gleccserjáró tanfolyamok, sítúra és síalpinista tanfolyamok. 2021-től új – MOUNT ADVENTURE – néven szervezzük programjainkat.

Monostori András

vezető oktató

Monostori András 1971-ben született, kisgyerek korától a túrázás, barlangászás és a hegyek szerlemese. 14 éves korában kezdte a sziklamászást, első téli magashegyi túrája 15 évesen a Magas-Tátrába vezetett. Az első alpesi nagyfalakat 19 évesen mászta meg (Pl. Pizzo Badile ÉK fal, Via Cassin 950m 6+). Kedvenc sziklamászó területei : Val di Mello, Horvátország, Arco, Rax. 15-20 éve rendszeresen vezet sziklamászó és túrasi tanfolyamokat, lavinaismereti táborokat, a pályán kívüli biztonságos síelésre tanítja csoportjait. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Alpesi (legmagasabb fokozat) oktatója.

Tanfolyamaink

Fotóalbum

Modulrendszer

A moduláris oktatási rendszer célja az, hogy a hallgatók/tanulók – az előkövetelmények és az oktatási szintek figyelembevételével – a kitűzött céljaiknak leginkább megfelelő oktatási úton tudjanak tudást szerezni.